SP Laboratorija logo

O nama

Ponude

Karijera

Dokumenta

Srpski

SR

SP Laboratorija logo

Hrana

Mikrobiološka ispitivanja

Bakterije su se pojavile na Zemlji pre otprilike 3,5 milijardi godina. Evolucijom su bakterije razvile nove načine metaboličkih reakcija, načina primanja energije i hrane, što im je pomoglo da preplave svako okruženje. Bakterije su ključni deo našeg sveta i, iako imaju brojne korisne funkcije, mogu biti i štetne te uzrokovati brojne bolesti ljudi, životinja i biljaka. Većina se bolesti prenosi s čoveka na čoveka ili sa životinje na čoveka, a samo je manji broj prenosiv putem hrane. Trovanje hranom je najpoznatiji takav oblik, a uzrokuju ga infekcije mikroorganizmima ili njihovim toksinima.  Svaki je proizvođač hrane odgovoran za bezbednost i kvalitet svog proizvoda.

Postojeći zakoni koji se primenjuju čitavim prehrambenim lancem osmišljeni su tako da svedu rizik na najniži mogući nivo, uključujući i mikrobiološke opasnosti. Mikrobiološke analize su iz tog razloga sastavni deo kontrole bezbednosti hrane, omogućujući praćenje trenutne situacije, analizu trendova i nove opasnosti.

Naša mikrobiološka laboratorija nudi analize kojima se proverava bezbednost prehrambenih proizvoda, vode, i higijena prostora, u skladu sa ISO i EN standardima uz korišćenje najnovije opreme i testova kojima se prati mikrobiološka kontaminacija kroz čitav postupak proizvodnje.

Nudimo određivanje i brojanje patogenih organizama u hrani i hrani za životinje.

Vrše se i analize čistoće proizvodnog pogona, kako bi se pratio čitav proizvodni proces. Uzimaju se uzorci sa proizvodnih površina, sa ruku i odeće radnika, korišćenjem briseva

Pronađite nas

Industrijska 3,

21220 Bečej, Srbija

Hamilton logo

Copyright © 2020 J.S. Hamilton