Direktorki SP Laboratorije uručeno priznanje za doprinos privredi Vojvodine

Direktorka SP Laboratorije, Aleksandra Bauer, dobila je nagradu Privredne komore Vojvodine za značajna privredna ostvarenja. U pitanju je tradicionalno priznanje, ove godine uručeno 52. put, a dodeljuje se kompanijama i pojedincima koji su svojim rezultatima rada doprineli ukupnom razvoju privrede Vojvodine.

„U timu SP laboratorije sam već 20 godina. Moja profesionalna dostignuća neraskidivo su vezana za razvoj i uspehe laboratorije. Smatram da je ovim priznanjem prepoznat značaj upravljanja kvalitetom, ali i naš doprinos pozicioniranju srpskih prehrambenih proizvoda na inostranom tržištu. Nesumnjivo je da je kvalitet jedan od ključnih faktora konkurentnosti i uspeha na međunarodnom tržištu. Treba istaći da SP Laboratorija spada u red evropskih referentnih laboratorija i da redovno učestvuje u internacionalnim međulaboratorijskim ispitivanjima i arbitraži po pitanju kvaliteta. Iza mog i rada laboratorije stoji tim od preko 130 zaposlenih, vrhunski obučenih stručnjaka koji se kontinuirano usavršavaju, prate trendove i uvode inovacije i nove metode ispitivanja“, izjavila je Aleksandra Bauer prilikom primanja priznanja.

SP Laboratorija je jedna od najsavremenijih prehrambenih laboratorija na Balkanu po tehničkoj opremljenosti, kapacitetima ispitivanja i visoko stručnom kadru. Akreditovana je za ispitivanje kvaliteta i bezbednosti hrane i hrane za životinje, vode, zemljišta, sredstava za zaštitu bilja, parametara emisije i imisije, kao i zdravstvene ispravnosti predmeta opšte upotrebe. Vrši ispitivanja preko 15.000 uzoraka mesečno na osnovu zahteva velikog broja domaćih i međunarodnih kompanija i proizvođača, kao i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i drugih državnih institucija.