white-bg.jpeg
Izvršite dermatološke testove
white-bg.jpeg
Uz pomoć instrumentalnih analiza potvrdite dejstvo svojih kozmetičkih proizvoda

Kozmetika

Dermatološki kontrolisana procena kompatibilnosti

Dermatološke studije pomažu da se proceni bezbednost kozmetičkih proizvoda, utvrđujući da li proizvod izaziva alergije ili iritacije. Patch testovi se uvek izvode pod nadzorom kvalifikovanih dermatologa koji procenjuju tipove kože odraslih volontera. Proizvod se drži na koži ispod flastera 48 ili 72 sata. Naše usluge analiza kozmetičkih i  proizvoda za higijenu domaćinstva osmišljene su kako bi vam bile podrška u svim fazama proizvodnje, od razvoja do izveštavanja. Pre ispitivanja samog proizvoda vrši se procena kvaliteta svih njegovih sastojaka. Određeni testovi se mogu odabrati na osnovu sastojaka proizvoda, a drugi na osnovu ciljne grupe potrošača, odnosno vrste kozmetičkog proizvoda.

Nudimo sledeće metode ispitivanja u skladu sa:

  • Uredbom (EC) 1223/2009 Evropskog parlamenta i Saveta od 30. novembra 2009. godine za kozmetičke proizvode
  • Smernicama Cosmetics Europe – The Personal Care Association (ranije COLIPA) za testiranje proizvoda za procenu kompatibilnosti sa ljudskom kožom iz 1997. godine
  • Smernicama Cosmetics Europe – The Personal Care Association (ranije COLIPA) –za procenu efikasnosti kozmetičkih proizvoda iz 2008. godine
  • Postupcima ispitivanja i tehničkim uputstvima koje se primjenjuju u J.S. Hamilton International Sp. z o.o.

Vrste dermatoloških testova:

  • Dermatološki test na normalnoj koži

Dermatološki test se izvodi na 25 volontera sa normalnim tipom kože bez atopijskog dermatitisa ili osetljivosti na kozmetičke ili proizvode za higijenu domaćinstva, preporučene za korišćenje na normalnoj koži bez direktnog kontakta sa sluznicom oka ili intimnim delovima.

  • Prošireni dermatološki test

Dermatološki test se izvodi na 50 volontera (polovina sa normalnom kožom, a polovina sa osetljivom kožom). Preporučuje se za proizvode namenjene osetljivoj koži, deci, kao i za proizvode koji dolaze u kontakt sa sluznicom oka ili intimnim delovima.

  • Hipoalergijski testovi

Dermatološki test koji se izvodi na 50 volontera (polovina sa normalnom kožom, a polovina sa atopijskim dermatitisom ili kožom osetljivom na konzervanse korišćene u kozmetičkim ili proizvodima za higijenu domaćinstva). Preporučuje se za proizvode namenjene osetljivoj koži, deci, kao i za proizvode koji dolaze u kontakt sa sluznicom oka ili intimnim delovima. Proizvod mora ispunjavati određene zahteve koji se odnose na INCI nomenklaturu. Pre kliničkog ispitivanja na ljudima proizvod mora proći analizu svih njegovih sastojaka i osobina.

  • T-shirt test

Dermatološki test koji se izvodi na 25 volontera osetljivih na kozmetičke ili proizvode za higijenu domaćinstva. Preporučuje se za proizvode namenjene pranju ili ispiranju tkanine, za potrošače sa osetljivom kožom i decu.