white-bg
Trenutno prva laboratorija u Srbiji, koja se odlučila za primenu fleksibilnog obima akreditacije za ispitivanja rezidua aktivnih supstanci pesticida i mikotoksina u hrani i hrani za životinje,ispitivanje genetičke modifikovanosti u biljnim materijalima i tehnološki prerađenim proizvodima sa sastojcima biljnog porekla i određivanje sadržaja metala i metaloida u hrani, hrani za životinje i vodi.
white-bg
Kompletna analiza nutritivnih parametara, vitamina i minerala
white-bg
Analiza alergena u hrani
white-bg
Ispitivanje prisustva Norovirusa i Hepatitisa A se može vršiti akreditovanom metodom od 2018.godine
white-bg
Ispitivanje etilen oksida u susamu, akreditovanom metodom

Hrana

Senzorske analize

Senzorske analize zauzimaju posebno mesto u istraživanju prehrambenih namirnica. Omogućavaju nam dobijanje informacija o proizvodu koje ne bismo mogli dobiti drugim tehnikama, a koje su potrebne za osmišljavanje, kontrolisanje i optimizaciju proizvoda. Ova važna karakteristika senzornih analiza učvrstila je njihovu poziciju u osnovnim laboratorijskim analizama. Senzorske analize se poveravaju iskusnim stručnjacima kako bi se dobile verodostojne i korisne informacije.

SP Laboratorija već godinama vrši senzorske analize u standardizovanim i kontrolisanim uslovima, zahvaljujući modernoj laboratoriji, prema potrebnim standardima. Vrhunski obučen tim stručnjaka pod konstantnim nadzorom provodi analize koristeći standardne metoda ali i vlastite procedure. Osim osnovnih metoda, koriste se i novi metodološki koncepti, implementirani s ciljem povećanja koristi i sveobuhvatnosti informacija koje su potrebne za donošenje ispravnih tehnoloških i poslovnih odluka.